Natuur onder druk

ook in Vroomshoop

Wereldwijd staat de natuur onder grote druk, aantasting, kap etc. Daardoor ontstaat een verarmde biodiversiteit en verstoring van ecosystemen.

En onze natuur? Iedereen vindt het belangrijk, maar ondertussen gebeurt er niets. Alhoewel, er gebeurt wel iets, de afkalving van de natuur gaat namelijk wel door.

Wanneer je er een beetje oog voor hebt, zie je zelfs dichtbij activiteiten die op zijn minst bedenkelijk zijn te noemen.

 
En wat doet u ?

Het is een vraag die wij onszelf ook gesteld hebben. Laten we eens kijken naar de natuur hier om de hoek, zeg maar onze achtertuin.

De natuur heeft jarenlang voor iedereen en alles moeten wijken.  Het  bos heeft zelf geen stem. Daarom willen wij opkomen voor ons eigen en enige bos- en natuurgebied in de gemeente; het ZANDSTUVEBOS .

Waarom? Omdat ook hier bedreigingen zijn ! En we weten allemaal dat bos en natuur  van levensbelang is voor de kwaliteit van leven, nu maar ook in de nabije toekomst.  De roep om natuurbehoud en herstel klinkt steeds luider.

Maar wie doet nou daadwerkelijk iets? Als groep zeggen we WIJ !

Omdat het dichtbij is en overzichtelijk moet het mogelijk zijn niet alleen in woorden maar ook in daden dit stukje natuur écht te beschermen